html5 bootstrap template by colorlib.com
html5 bootstrap template by colorlib.com

AnoukVan Hooydonk

Ik benKunstenaar

Over

Ik wist als kind al dat ik elke dag van mijn leven wilde tekenen. Van 2000 tot 2020 volgde ik daarom vele opleidingen aan het deeltijds kunstonderwijs waardoor ik mij ontplooide als een creatieve duizendpoot. Ik maakte kennis want ik stelde artistiek experiment en creatief onderzoek (dankzij leraren zoals Lieve D'Hondt & Marco De Sanctis). Mijn passie voor kunst leidde mij verder naar een Master in de Kunstwetenschappen en een Bachelor in Conservatie van Kunstwerken.

Contacteer Me!

Tegenwoordig vul ik mijn dagen met het maken van kunst en het participeren aan tentoonstellingen. Ik maak tekeningen en mixed media (met van restmateriaal en fragiele materialen). Het menselijk lichaam en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij.

Mijn tekeningen worden vaak omschreven als poëtisch, fragiel, gevoelig en mysterieus. Ik omschrijf mijn werk als beeldende kunst gemaakt door het poëtisch combineren van materialen waarbij symboliek een belangrijke tool is voor mij.

Daarnaast doe ik nog heel wat andere projecten. Sinds 2021 ontwerp en installeer ik installaties voor zoektochten in natuurparken voor Das Box. Onlangs maakte ik een Ensoriaanse masker voor film (rekwisieten). Als tekenares krijg ik illustratie en vormgeving opdrachten.